Aartsengel Raguël

 B114 - Mid koraal/diep magenta

bottle114

Geboren om 11:11 GMT op 11 november 2015

De belangrijkste focus van B114 is menselijke relaties, de manier waarop we met elkaar omgaan. Er zijn zo weinig mensen die iemand anders gewoonweg kunnen laten zijn. Dit komt misschien doordat we onszelf niet vaak laten zijn, en dan wordt het moeilijk om geen verwachtingen te hebben van elkaar. In dit opzicht kunnen we op Raguël vertrouwen om een mediator te zijn, harmonie bevorderend of herstellend waar disharmonie geweest is.

 

In de Joodse traditie wordt naar Raguël verwezen als de Aartsengel van harmonie en billijkheid, gekend om ruzies of misverstanden te helen. Raguël bestuurt de relaties tussen engelen en mensen. Er wordt gezegd dat Raguël een Aartsengel is die toezicht houdt op het werk en het terrein van andere Aartsengelen.

 

Net zoals planten en dieren hebben ook onze relaties zorg, aandacht en voeding nodig. Onze liefde brengen in de kleine dingen vergroot de liefde in onze manier van omgaan met anderen.

 

 

Het gaat niet altijd over dezelfde mening of standpunten hebben als onze vriend. Het gaat om de mate waarin we kunnen luisteren als een vriend, en proberen iemand anders perspectief te begrijpen zoals dat van onszelf. Aartsengel Raguël brengt vergeving, vrede en kalmte onder de mensen en hij heelt misverstanden. Raguël kan ons helpen om tot een nieuw bewustzijn te komen in al onze relaties.

 

Hoe waardiger we onszelf vinden, hoe minder we een gemis voelen in onze relaties met anderen. Beide kanten van een situatie kunnen zien helpt om evenwicht te brengen in gelijk welke actie die volgt. Raguël heeft een sterke niet-oordelende eigenschap. Door de mogelijkheid tot niet-oordelend bewustzijn te omarmen wordt het gemakkelijker om niet over anderen te oordelen. Dit is de rescue van het koraal.

 

Soms kunnen we ons slecht behandeld of niet gerespecteerd voelen. Kunnen we ons dan voorstellen dat dit in ons begint, niet buiten ons? Door Raguël te gebruiken kunnen we komen tot een nieuw vertrouwen, een nieuw gevoel van waardigheid.

 

De 114 is ook net een doorgang tot loslaten in de zonnevlecht, zodat we zouden kunnen verdergaan op onze reis van individuatie (turquoise is de complementaire kleur van koraal). De 1 is onze fysieke rescue. Het helpt altijd integreren op het fysieke niveau en dat wordt door het aarden en het gronden van de 4 dubbel beklemtoond in Raguël.

 

Enkele dagen geleden, tijdens de Essentials Instructors opleiding in Japan, werd me heel duidelijk dat het de fysieke rescue van de 14 is. Dit zou echt een kans kunnen zijn om in verbinding te komen met de Ster, niet van boven of van buiten uit, maar de Ster worden die je bent.

 

De koraal rescue nodigt ons uit om voorbij het oordeel te gaan, en om de ware kern van ons wezen te voeden, zodat we in staat zijn om met vertrouwen een verbinding aan te gaan vanuit deze plek in onszelf. Naarmate we aspecten van onszelf realiseren wordt het misschien moeilijk om deze gewoonweg te observeren zonder er bevooroordeeld over te zijn. Raguël vraagt ons om elk moment het beste van onszelf te geven. Zorgzaam en vriendelijk voor onszelf zijn verbetert de kwaliteit in al onze relaties met anderen.

 

Raguël kan ons helpen om voorbij het vergelijken te gaan. Het is voor ons belangrijk om te weten dat we ons pad moeten eren. Op dezelfde manier is het ook belangrijk om het pad van anderen te eren. Ieder van ons kan een deel van de oplossing zijn door elkaar te eerbiedigen, en daarbij kan het helpen om het vergelijken achterwege te laten. Aquamarijn is de belangrijkste edelsteen-energie in Raguël, en deze assisteert ons om integer met onszelf te zijn en om de waarheid vanuit ons hart uit te spreken. Ze staat ons ook bij in één lijn met de kernwaarden van onze ziel.

 

Het diep magenta herinnert ons altijd aan de manier waarop we zorg en warmte in de kleine dingen zouden kunnen brengen, in die dingen die we gewoonlijk automatisch of onbewust doen. Aartsengel Raguël probeert, hier in het bijzonder in verband met het mid koraal, ons bewustzijn te rescue-en zodat we ons meer bewust zijn in alles wat we doen, en aanwezig of mindful zijn in al onze handelingen. Er is een onderling verband tussen de doelstelling van Raguël en van Meester Lady Portia.

 

Raguël gaat over rechtvaardigheid en harmonie, vooral bij menselijke interacties. Als we ongevraagd advies of meningen geven kan dat storend zijn voor anderen, en hier ondersteunt Raguël ons om te wachten tot ons iets gevraagd wordt, in feite om een basisprincipe van Aura-Soma, met name “niet-intrusief zijn”, te beoefenen. Raguël biedt niet-oordelende bewustwording om anderen de ruimte te geven om hun eigen inzichten of waarheden te vormen in plaats van hen iets op te leggen.

 

Ik voel dat dit in deze tijd bepaald belangrijk is. Er wordt vaak advies gegeven wanneer daar niet om gevraagd is, en dat is weinig nuttig. Het wordt vaak gedaan in de naam van zorgzaamheid of liefde, maar het heeft een omgekeerd effect. Raguël kan ons helpen om daadwerkelijk niet-intrusief zijn te beoefenen, om een ondersteunende ruimte te bieden waarin mensen waarmee we verbonden zijn hun eigen waarheid kunnen vinden, of tot hun eigen inzichten kunnen komen.

 

Een van de redenen waarom Raguël een zaadje van verandering in het Aura-Soma systeem draagt, is omdat deze Aartsengel ons helpt om opnieuw naar harmonie terug te keren, naar onze fundamentele waarden of principes. Als we oordelen achterwege laten en gewoonweg bewustwording cultiveren, is het mogelijk om beter te zien, om meer helderheid te krijgen. Dit is een deel van wat Raguël ons in deze tijd biedt.

 

Toen Enoch de sterfelijke wereld bezocht, was het Raguël die hem tussen de werelden vervoerde. Als de vriend van God doet Aartsengel Raguël ons er aan denken dat we dringend moeten her-inneren.

 

Als we beginnen vergeten herinnert Raguël ons er aan alert en mindful te zijn, en aandacht te schenken aan wat er aan het gebeuren is of wat we nu aan het doen zijn.

 

In Liefde, zoals altijd

 

mike

Mike

Copyright © 2016. All Rights Reserved.