Brigitte

brigitte

In 1996 creëerde een fase van diepgang het fundament voor mijn nieuwe professie. Sindsdien word ik enorm verwend door schitterende toevalligheden die als puzzeldeeltjes met elkaar een prachtig beeld vormen. Alles wat ik nodig had en heb, kwam en komt op het juiste moment op mijn pad!

De eerste, meest essentiële ervaringen aan het begin van mijn tweede carrière gingen gepaard met inspirerende instrumenten zoals het Aura-Soma Colour-Care-Systeem, de Dr. Edward Bach Bloesemremedies en Reiki. Zij hebben me een nieuwe wereld getoond, een wereld achter de voor iedereen zichtbare stoffelijke wereld. Er vergaat geen dag zonder verwondering over hun werking – heel aards, heel voelbaar.

Honderden cliënten en cursisten, die ik inmiddels heb mogen begeleiden en opleiden, delen mijn verbazing (zie feedback onder de Aura-Soma click).
Of je erin geloven moet? Nee! Het gaat niet om geloven, het gaat om onbevooroordeeld ervaren. Wel helpt als je ervoor openstaat.

De kleuren, bloesems en Universele Levensenergie werken ook uitmuntend bij kinderen, dieren en planten. Zij kennen ons wantrouwen niet. Ze willen niets beredeneren of verklaren. Hun respons neemt geen omweg, en het resultaat is vaak direct zichtbaar. Dat blijft boeien.

Ja – ik ben een gelukkig mens. Met ‘Aardewerk – Centrum voor Integraal Support’ ging in 2004 mijn grootste droom in vervulling: een oord waar mensen met hun individuele achtergrond elkaar ontmoeten en samen in groepen of individueel meer over zichzelf en hun omgeving leren.
Kleuren noch bloesems kennen een politieke of religieuze voorkeur. Wij allen kennen hun kracht – bewust of onbewust. Zo is een ieder welkom bij Centrum Aardewerk, zolang hij/zij respect- en liefdevol met zijn/haar medemensen omgaat.

De spreuk ‘Doe even normaal (dan doe je gek genoeg)’ zorgt er al vele decennia voor dat bijna niemand meer bijzonder durft te zijn.
Mijn grootste uitdaging ligt erin, mensen te coachen die niet zichzelf durven zijn. Ze hebben in de loop der jaren masker na masker opgezet om hun ware behoeften en kwetsbaarheden niet (langer) bloot te hoeven stellen aan het oordeel van anderen.
Regelmatig beginnen mensen met: ‘je zult wel gek vinden wat ik nu zeg, maar…’. Neen, ik vind niet gauw iets gek. Niets menselijks is mij vreemd. Ik ben zelf door de meest heftige emoties gegaan en heb diepgrijpende trauma’s verwerkt voordat ik mijn praktijk heb opgericht. Zo begrijp ik soms ook zonder woorden wat iemand graag wil zeggen.

De Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung vond het begin vorige eeuw al belangrijk dat ieder mens een sterk ego heeft. Daarmee bedoelde hij niet dat we ons egoïstisch moeten gedragen. Hij bedoelde dat we naar onze grootste angsten en schaduwen kijken en ze aanvaarden om werkelijk sterk te worden.
Dat is het pad van individuatie. Het brengt je meer zelfvertrouwen. Een gezond gevoel van eigenwaarde komt dan als vanzelf.

Ik kan er nog steeds lyrisch van worden als iemand met een open geest (de betekenis van) zijn of haar lievelingskleuren ontdekt. En ik word er blij van als het lukt om samen (mogelijk met Dr. Edward Bach’s bloesemremedies) de schillen van de ui die we zijn te pellen. DAN dringen we door tot onze kern. Verder dan tot ons midden kunnen we niet gaan. Daarvandaan begint het GENIETEN!

De moed die het meest bewonderd wordt in een mens, is de moed om dat te doen wat hem het gelukkigst maakt. (O.A. Battista)

Ja, ik heb deze moed. Ik doe aan pleziermanagement en ik geniet van bewondering en positieve aandacht – voor de ander en voor mezelf.
Die zijn mooier dan ieder cadeautje dat je met geld kunt kopen.

Dank je wel dat je op deze virtuele weg langsgekomen bent en dat ik dit met jou mag delen. Ik wens je dat jouw waardevolle aandacht duizendvoudig bij je terugkomt via degenen die van je houden, en ik wens je veel tijd – tijd voor jezelf, gouden tijd.

Brigitte

 

linkedin http://nl.linkedin.com/in/brigittesutmuller/nl
http://nl.linkedin.com/in/brigittesutmuller
facebook2 http://www.facebook.com/profile.php?id=100001154340196
twitter http://twitter.com/coloursyourlife
   
  Radio interview
 

Downloaden Naam Afspelen Grootte Duur
download interview
14.9 MB 16:19 min

  Omroep Gelderland/Dubbeluur
(begint met muzikale intro van ca. 2,5 minuten)

 

 

 

 

 

 

 

Wie zijn Wij, Aardewerk voor  Integraal Support (AIS)

Copyright © 2016. All Rights Reserved.